Burn-out: een proces van identiteitsverschuiving

Burn-out: een proces van identiteitsverschuiving

Voor mijn burn-out was mijn identiteit volledig gestoeld op dingen buiten mezelf. Ondertussen zijn we meer dan vier jaar verder en eigenlijk ontdekte ik pas recent dat mijn burn-out het begin inluidde van een nieuwe manier van zijn. In plaats van nog meer externe laagjes aan mezelf toe te voegen, begon ik met het afpellen van de opgebouwde laagjes, alias met het proces van on-conditioneren. Langzaam maar zeker - en met de nodige obstakels onderweg - kwam ik dichter bij mijn ware zelf en mijn eigen waarheid. Dit uitte zich in het maken van andere keuzes. Daar schuilde echter een grote valkuil in.

Ben jij een voorloper?

Ben jij een voorloper?

Er zit maar één rode draad in het leven van een voorloper en dat is TRANSFORMATIE. Comfortzones horen er niet bij tijdens hun proces van ont-wikkelen. Het proces van laagjes afpellen door belemmerende overtuigingen te transformeren, emotionele blokkades te helen en energetische ballast op te ruimen. Het werk van een voorloper bestaat er uit om de lessen die hij onderweg leert op een authentieke manier door te geven aan anderen. Hij is daarbij zijn eigen instrument. Het belangrijkste en tegelijkertijd het moeilijkste dat van een voorloper wordt gevraagd, is zich in vertrouwen durven overgeven aan het proces.

De verstoppertje spelende nieuwetijdsondernemer

De verstoppertje spelende nieuwetijdsondernemer

Veel nieuwetijdsondernemers zetten zichzelf op de markt onder de noemer ‘coach’. Daar is op zich niets mis mee. Toch krijg ik het gevoel niet van me afgeschud dat we door voor deze veilige termen te kiezen onbewust een soort van verstoppertje spelen en onszelf klein houden. Dat we ons laten drijven door angst omdat wat er tegenover staat nog veel beangstigender is, namelijk onszelf helemaal tonen zoals we ZIJN. Met al die gaven en talenten die we zelf niet helemaal kunnen verklaren omdat het dingen zijn die door ons heen willen stromen.