Facilitatortraining 'Transformerend Zijn'

Tweedaagse bewustzijnstraining 16 en 17 november 2019 (3e editie, voorheen facilitatortraining ‘minder doen, meer zijn’) - VOLZET

Van 10u tot 17u

The Healing Garden, Klapstraat 133, 9831 Sint-Martens-Latem

Leer erop te vertrouwen dat alles reeds in jou zit!

Je eigen instrument zijn

Los van de noemer waaronder je werkt (‘coach’, ‘therapeut’, ‘ondernemer’…), vertrekt alles wat je doet vanuit wie je bent. Je bent je eigen instrument. Het is je immers vast al opgevallen dat niets in je leven toeval is geweest, zelfs dat doodlopende carrièrepad, die destructieve relatie of dat hardnekkige gezondheidsprobleem niet. Het heeft jou allemaal gevormd tot wie jij nu bent. Jouw mix van authentieke ervaringen heeft ervoor gezorgd dat je tools in je rugzak hebt die alleen jij kunt doorgeven.

You have what it takes because you have you!

Je ZIJN durven inzetten

Je ZIJN durven inzetten in je werk.

Je ware zelf helemaal durven laten zien.

Jouw pure vibe met de wereld delen.

Dat is waar deze training in essentie over gaat. Tijdens deze tweedaagse wordt gezorgd voor een veilige bedding om over deze onderwerpen uit te wisselen en er onder gelijkgestemden mee aan de slag te gaan. Niet door meer lagen toe te voegen, maar juist door te ont-wikkelen.

Alles wat je nodig hebt zit reeds in jou. Je bent hier op aarde om een unieke taak te volbrengen, een missie die alleen door jou kan uitgevoerd worden. Een missie die gedragen wordt door het hele universum. Durf je jezelf hieraan over te geven?

Ervaringen van vorige deelnemers:

"Ik heb erg genoten van de facilitatortraining. Ik wist op voorhand niet waarom ik daar moest zijn, maar ik had wel gevoeld dat 1 stoeltje daar voor mij bestemd was. En tijdens het weekend werd het me heel duidelijk. Ik liep al een tijdje rond met een puzzel waarvan de stukjes maar niet in elkaar wilden vallen. Op het einde van de eerste dag ging het licht aan en hop alle stukjes in elkaar :).

Mieke zelf heb ik ervaren als een heel rustig en authentiek persoon die vanuit haar eigen zijn een groep mensen bij elkaar kan brengen van waaruit hele mooie dingen ontstaan. Bedankt Mieke, het was top!" Linda


“Ik keek erg uit naar de facilitatortraining van Mieke. De dag na dit weekend had ik bewust leeg gehouden in mijn agenda, ik ging er vanuit dat ik steendood moe zou zijn. Maar niets daarvan! Dit weekend heeft me helemaal doen herbronnen en nieuwe energie gegeven. Het samenkomen (dat voelde als thuiskomen) was ontspannend, geruststellend en bevrijdend. Het totale plaatje klopte helemaal.
Ik 'wist' wel dat ik met mijn aanwezigheid bij klanten heel wat in gang kon zetten, maar ik ploeterde regelmatig harder dan de mensen die ik hielp. De schat van informatie die Mieke hier deelt gaf me veel vertrouwen in het gewoon durven zijn en aan de zijlijn aanwezig en ondersteunend zijn.
Een weekend dat nog lang nazindert en me op vlak van persoonlijke groei ook een stevig duw heeft gegeven. Héél blij dat ik bij deze eerste editie mocht aanwezig zijn, ook al voelde dit niet aan alsof Mieke deze training voor de eerste keer gaf.”
Britt

Dag 1: ZIJN

De bedoeling van deze training is niet nog meer kennis toevoegen, maar ons verdiepen in wat reeds aanwezig is in onszelf.

Tijdens dag 1 nemen we ons eigen zijn onder de loep. Je wordt je bewust van je eigen essentie, ontdekt het verschil tussen opwikkelen en ont-wikkelen en leert de mechanismen van je ego beter kennen.

Je duikt in je eigen bewustzijnsstaat en leert het onderscheid kennen tussen hoge en lage frequenties. Je ontdekt waarom het vergroten van je eigen bewustzijnstoestand je automatisch meer dienstbaar maakt aan anderen.

Als laatste onderzoeken we wat er door jou heen geboren wilt worden en welk uniek beeld de puzzelstukjes van jouw leven laten zien.

Tijdens deze eerste dag ligt de nadruk op individuele reflectie en uitwisseling in groep. Door ervaringen en inzichten te delen, ontstaat een gevoel van herkenning en verbondenheid. Je leert van elkaar.

Dit is dan ook één van de voornaamste doelen van faciliteren: de wijsheid van de groep aanboren.

Dag 2: FACILITEREN

Tijdens dag 2 gaan we aan de slag met het faciliteren zelf. We staan stil bij wat faciliteren juist is en wat de valkuilen en uitdagingen ervan zijn. We bekijken de verschillen tussen faciliteren en coachen. Er is bijzondere aandacht voor de vraag: wanneer ben je nu werkelijk behulpzaam voor iemand?

Door middel van verschillende oefeningen en vragen reflecteren we op eigen handelen en brengen we het faciliteren van een groep rechtstreeks in de praktijk.

Dankzij het concreet uitgewerkte stappenplan in de syllabus kan je na de training meteen aan de slag met het oprichten van je eigen groep.

Wat is een facilitator juist?

In deze context is een facilitator iemand die een proces op gang brengt, begeleidt en/of vergemakkelijkt. Een facilitator vertrekt vanuit een houding van gelijkwaardigheid en respect en vertrouwt erop dat alles wat de ander nodig heeft, reeds in de persoon zelf aanwezig is. Een facilitator ziet elk mens als heel.

The role of a facilitator is to assist others to access their own guidance and wisdom.

Een facilitator tracht ten allen tijde in het hier-en-nu aanwezig te zijn en oordeelloos te luisteren vanuit een open houding. Wanneer een facilitator een groep begeleidt, bewaakt hij/zij het veilig klimaat en laat hij elke deelnemer vrij.

vidar-nordli-mathisen-578684-unsplash.jpg

Een facilitator:

 • weet dat mensen niet moeten worden gered van hun emoties

 • kan onmacht en stilte verdragen

 • voelt zich niet verantwoordelijk voor de ander

 • weet dat de ander zichzelf het beste kent

 • voedt geen (slachtoffer)verhalen, maar focust op de essentie

 • probeert niets op te lossen en geeft zo min mogelijk adviezen

Dienstbaarheid begint eerder als een innerlijk proces, dan als een uiterlijke actie.

Een facilitator beseft dat hij/zij zelf ook nog onderweg is en aanschouwt zichzelf als een student van het leven. Een facilitator is thuis bij zichzelf, weet wie hij is en doet iets met zijn ongeheelde stukken. Reflecteren over eigen handelen is deel van zijn natuur. Een facilitator is zich bewust van het kader waardoor hij kijkt en (h)erkent zijn eigen ego. Hij hervindt telkens de weg naar innerlijke rust en vrede.

Minder doen, meer zijn

Een facilitator vertrekt vanuit ‘ik ben aanwezig’ in plaats van ‘ik moet iets doen’.

Een facilitator vertrouwt op wat in zichzelf zit, hij zal daarom eerder zijn innerlijke leiding en intuïtieve ingevingen volgen dan een handleiding of protocol.

Een facilitator weet dat faciliteren voornamelijk bestaat uit afleren in plaats van aanleren.

There is a reason why we are called human beings and not human doings.’

kai-d-783617-unsplash.jpg

Praktisch

16 en 17 november 2019 (VOLZET)

telkens van 10u tot 17u

The Healing Garden, Klapstraat 133, 9831 Sint-Martens-Latem

Inbegrepen:

 • Tweedaagse training gefaciliteerd door Mieke Lannoey

 • Programmabundel en schrijfmateriaal

 • Certificaat

 • Koffie, thee, water en versnaperingen

 • Lunch

Prijs:

269€* indien je inschrijft voor 1 september.

299€* indien je inschrijft na 1 september.

*De prijs is exclusief 21% btw.

Op wie is deze training gericht?

Op iedereen die met mensen werkt en zich wil verdiepen in zijn/haar eigen bewustzijnsstaat.

Op mensen die zelf een groep wensen op te starten en willen leren hoe deze te faciliteren.

Op begeleiders van groepen die zich willen verdiepen in hun eigen zijn.

Op coaches, leiders, psychotherapeuten, inspirators, hulpverleners, innovators, trainers, verbinders, pioniers… met een verlangen zich verder te ont-wikkelen.

Op bewuste ondernemers die willen ophouden met verstoppertje te spelen.

Op iedereen die wil leren zichzelf uit de weg te gaan zodat het universum door jou heen het werk kan doen.

Min. 4 - max. 12 deelnemers (VOLZET)

(Volgende editie: 28 - 29 maart 2020.)

Faciliteren is durven achteruit leunen zodat het proces onbelemmerd zijn gang kan gaan.

Faciliteren is durven achteruit leunen zodat het proces onbelemmerd zijn gang kan gaan.

Over mieke lannoey

In 2007 begon ik te werken als psychiatrisch verpleegkundige. Op de afdeling dubbeldiagnose (verslaving + cluster B persoonlijkheidsproblematiek), waar ik zowel individuele als groepsbegeleidingen deed, ondervond ik meteen het belang van echtheid en het hanteren van gepaste grenzen. Deze uitdagende doelgroep zorgde er immers voor dat alles wat niet echt was werd doorprikt en elke grens die niet werd aangegeven werd overschreden.

Tot op heden blijven deze cliënten mijn grootste leraren!

Na 7 jaar in het werkveld te hebben gestaan (en een ‘bijzondere bijroepstitel’ en functie als ‘verslavingsdeskundige’ later) verlegde een burn-out mijn focus van professionele ontwikkeling naar persoonlijke & spirituele groei. Dit zorgde ervoor dat ik mijn opleiding tot familie- en systeempsychotherapie na 1,5 jaar stopzette.

Gedurende een tweetal jaar besteedde ik bijna al mijn tijd, aandacht en energie aan mijn eigen proces. Iets waarvoor ik mezelf nog steeds dankbaar ben.

Daarna ontstond opnieuw het verlangen iets te kunnen betekenen voor anderen. Terwijl ik nog werkte als reisleidster in Fuerteventura, volgde ik een online cursus tot vitaliteitscoach, die voornamelijk diende als opfrissing.

Begin 2017 vond de eerste Surf Your Way Out week plaats, een transformerende groepsreis met surflessen & oceaantherapie gericht op volwassen die op zoek waren naar minder stress en meer zin. Intussen staat de 9e editie voor de deur met als doel mensen doen connecteren met hun ware natuur.

Intussen is mijn ‘live’ aanbod aangevuld met workshops, weekends, meerdaagse trajecten en nu dus ook met deze training. Ik werk overwegend in (kleine) groep. Omdat ik mezelf als een verbinder aanschouw is het (leren) faciliteren van groepen de hoofdinsteek van deze tweedaagse.

Deze training is ontstaan nadat ik eerst zelf de 3-daagse facilitatortraining en de 4-daagse training ‘werkelijk behulpzaam zijn en dienstbaarheid’ volgde bij Els Thissen. Een aantal dingen die ik daar aangereikt kreeg, komen terug in deze training, zij het dan verweven met en gebracht vanuit mijn eigen zijn.

Bij vragen stuur gerust een mailtje naar hallo@miekelannoey.com.