Inspiratieweekend: Zelfleiderschap & embodiment

‘Too many of us are trying to make a transformational, energetic shift through intellectual means alone. We make the mistake of thinking that knowing something is the equivalent of integrating and embodying this wisdom into our being. In other words, we know a lot about the power of Spirit, but we aren’t actually experiencing it. And we can’t do so through intellectual pursuits alone. In fact, we cannot experience the power of Spirit through the intellect (or ego) at all. It is only achievable through a deep, intentional daily practice of connecting with Spirit.

Bovenstaand citaat van Sonia Choquette vat eigenlijk perfect samen waar dit weekend in essentie over gaat.

Steeds meer mensen bewandelen het pad van persoonlijke groei, bewustzijnsontwikkeling, spiritualiteit en zelfactualisatie.

Een pad waarop heel wat kennis, wijsheid en inzichten worden vergaard of liever, zich opnieuw openbaren doorheen de ziel.

Inzichten waar in de praktijk niets of in elk geval te weinig mee wordt gedaan. Waardoor de daadwerkelijke resultaten en positieve veranderingen uitblijven.

De impasses doen naar weer nieuwe boeken en opleidingen reiken, maar er wordt steeds minder bijgeleerd want eigenlijk ‘weten we het intussen allemaal wel’.

Maar je weet iets pas echt als je het resultaat ervan ook in je leven ziet!

Wat als we al deze zaken ook effectief zouden integreren in ons dagelijks leven, in ons dagelijks zijn?

Wat als we het niet alleen mentaal zouden weten maar het ook belichaamd zouden leven?

Dit inspiratieweekend biedt een uitnodiging om toegewijd aan de slag te gaan met hetgeen je al weet. Om de wijsheid die in jezelf aanwezig is te laten zakken van je hoofd naar de rest van je lichaam. Om op te dagen voor jezelf en te vertrouwen op je zielspad. Om het leven te spelen en je bestaan te vieren. Om je eigen grootste inspiratiebron te worden en te zijn wie je altijd al was bedoeld te zijn.

jehyun-sung-6U5AEmQIajg-unsplash.jpg

Inhoud programma

De inhoud van het programma staat nog niet concreet vast, we ( = Mieke en Krie) geven ons over aan de avontuurlijke reis van het creatieproces, aan datgene wat wil en mag ontstaan.

Een avontuurlijke (en actieve) spirit quest, een waterritueel om je angsten te transformeren, een meditatie die je in contact brengt met je ziel en een reflectieoefening gecombineerd met innerlijk bronwerk, deze dingen mogen er al zeker deel van uitmaken.

Andere belangrijke elementen worden:

  • Natuur, rituelen, zintuigen en de kracht van het NU

  • Meditatie, contemplatie, stiltewerk en zelfreflectie

  • Afstemming, uitlijning en het scheppend vermogen

  • Creatieve visualisaties en schrijfoefeningen

  • Avontuur, plezier, speelsheid, lichtheid, verbinding en vrijheid

Het proces begint al van zodra je inschrijft voor dit weekend, want daarmee maak je het commitment ‘Ik ga iets doen met wat ik weet!’.

Tegelijkertijd maak je het commitment dat je na dit weekend niet ‘gewoon weer in de oude manier van leven vervalt’, want je hebt de stap gezet naar een nieuwe manier van zijn.

Een leuk cadeautje (dat je aan het einde van het weekend krijgt) + de persoonlijke handleiding die je voor jezelf geschreven hebt, ondersteunen jou daar nog extra bij!

Praktische informatie

wanneer:

Van vrijdag 23 tot zondag 25 augustus 2019

Ontvangst op vrijdag vanaf 19u

Afronding op zondag omstreeks 16u

Waar:

In het gastenkwartier van de abdij van Postel, Abdijlaan 16, 2400 Mol

Prijs:

325€ (excl. 21% btw) indien je inschrijft voor 1 augustus

349€ (excl. 21% btw) indien je inschrijft na 1 augustus


Inbegrepen:

Weekendprogramma gefaciliteerd door Mieke Lannoey en Krie Van Sweevelt

Creatie- en schrijfmateriaal

Cadeautje

2 overnachtingen in een privékamer (lavabo op kamer, douche & toilet op de gang)

2 X ontbijt, 2 X lunch, 1 X avondmaal

Koffie, thee en water

Niet inbegrepen:

Vervoer & verzekering

Beddengoed en handdoeken (zelf mee te brengen (éénpersoonsbed) of je kunt een linnenpakket bestellen voor 8€ extra).

Facilitators:

Dit weekend wordt gefaciliteerd door Mieke Lannoey en Krie Van Sweevelt.

"Zie(l)klaar " - Door Krie

Kijken verbinden met Ziel - Kijken verbinden met Zien - dat is wat ik probeer te doen in de ontmoeting met mensen. 

Ooit zei een mentor me "Ik zie bij jou de liefde voor de andere levensvormen". Pas veel later herkende ik in die woorden de levenswijsheid waarmee mijn grootmoeder me leerde in het leven te staan: in verbinding met alle leven om me heen; vooral met de ontastbare en onzichtbare boodschap van de Natuur. Met lagen van bewustzijn die verborgen liggen achter het "gewone". Steeds met open verwondering. 

Hierbij maak ik gebruik van stilte en meditatie, van de trom, of gewoon de natuur om me heen. Ik verbind me met tekens, symbolen, beelden, archetypes, dromen, natuurelementen, kortom het andere onbekende. Ik ga de dialoog en de confrontatie ermee aan en laat me leiden door hun, soms pijnlijk rake, wijsheden.  

Voor mij zijn het richtingaanwijzers achter het tastbare, het voor de hand liggende. Ik geef me eraan over om richting in het leven te ontdekken. Soms mag ik dit ook zien bij en voor anderen gewoon door te luisteren en te kijken, en te verbinden. 

En sinds kort voel ik me vrij genoeg om het te delen. Het aan te reiken zonder het in te vullen. Want alleen degene waarvoor het beeld of de wijsheid bedoeld is kent de betekenis. Min. 4 - max. 11 deelnemers

You may say I’m a dreamer
but I’m not the only one.
nasa-53884-unsplash.jpg