Introductieweekend spirituele economie & het nieuwe bewustzijn

Het is nog nooit zo duidelijk geweest, als we verandering willen zien in de maatschappij, gaan we daar zelf voor moeten zorgen. Wij zijn immers de maatschappij. Hoe lang gaan we nog wachten op instanties buiten onszelf? De enige instantie die er echt toe doet, is jouw innerlijke instantie!

Hoe kan je op dagdagelijkse basis bijdragen aan een nieuwe maatschappij? Aan een maatschappij waarin zijn belangrijker is dan doen. Waarin dromen worden gevoed, creatieve talenten worden benut en potentieel wordt ontwikkeld. Waarin mensen niet eerst kapot moeten breken vooraleer ze open kunnen breken.

Aan een maatschappij die niet gedreven wordt door angst, afgescheidenheid en schaarste. Waarin niet langer de ego’s zegevieren maar steeds meer mensen vanuit hun ware kern leven. Waarin het niet langer elk voor zich is, maar de verbondenheid en het groter geheel voorop staan.

Jij, ik, elk van ons, we kunnen allemaal mee het verschil maken. Of je nu het statuut van werknemer, ondernemer, thuisblijfouder, student, uitkeringsgerechtigde of nog iets anders hebt. Je kunt mee het verschil maken, niet zozeer door wat je juist doet, maar vooral door wie je bent. Door het bewustzijn dat je uitdraagt en belichaamt.

Bewustzijn is het beste instrument voor verandering!

Hoe meer mensen kiezen voor liefde in plaats van angst, voor overvloed in plaats van tekort, voor verbinding in plaats van afscheiding, hoe sneller we een kantelpunt bereiken. Hoe meer mensen besluiten het anders te doen, hoe sneller dat ‘anders’ het nieuwe normaal wordt.

Be the change you wish to see in this world!

If not now then when?
If not you then who?
perry-grone-732606-unsplash.jpg

Inhoud programma

Wat zijn de principes en waarden van een spirituele economie?

Wat is het nieuwe bewustzijn en hoe kan je het belichamen?

Je persoonlijke triggers leren herkennen die je terug naar het oude bewustzijn brengen.

Je staat van zijn en het uitlijnen van je denken, spreken en handelen.

Hogere vibraties in je dagelijks leven brengen.

Het pad van zelfverwerkelijking, intunen op het hoger doel van je ziel.

Deze en aansluitende thema’s komen aan bod tijdens het programma.

Verwacht je aan een verdiepend en verrijkend weekend boordevol (zelf)reflectiewerk, uitwisseling en verbinding! Een weekend met een rimpeleffect!

You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.
— Buckminster Full

Praktische informatie

wanneer:

Van vrijdag 23 tot zondag 25 augustus 2019

Ontvangst op vrijdag vanaf 19u

Afronding op zondag omstreeks 16u

Waar:

In het gastenkwartier van de abdij van Postel, Abdijlaan 16, 2400 Mol

Prijs:

325€ (excl. 21% btw) indien je inschrijft voor 1 augustus

349€ (excl. 21% btw) indien je inschrijft na 1 augustus


Inbegrepen:

Weekendprogramma gefaciliteerd door Mieke Lannoey en Krie Van Sweevelt

Werk- en schrijfmateriaal

2 overnachtingen in een privékamer (lavabo op kamer, douche & toilet op de gang)

2 X ontbijt, 2 X lunch, 1 X avondmaal

Koffie, thee en water

Niet inbegrepen:

Vervoer

Beddengoed en handdoeken (zelf mee te brengen (éénpersoonsbed) of je kunt een linnenpakket bestellen voor 8€ extra).

Facilitators:

Dit weekend wordt gefaciliteerd door Mieke Lannoey en Krie Van Sweevelt.

"Zie(l)klaar " - Door Krie

Kijken verbinden met Ziel - Kijken verbinden met Zien - dat is wat ik probeer te doen in de ontmoeting met mensen. 

Ooit zei een mentor me "Ik zie bij jou de liefde voor de andere levensvormen". Pas veel later herkende ik in die woorden de levenswijsheid waarmee mijn grootmoeder me leerde in het leven te staan: in verbinding met alle leven om me heen; vooral met de ontastbare en onzichtbare boodschap van de Natuur. Met lagen van bewustzijn die verborgen liggen achter het "gewone". Steeds met open verwondering. 

Hierbij maak ik gebruik van stilte en meditatie, van de trom, of gewoon de natuur om me heen. Ik verbind me met tekens, symbolen, beelden, archetypes, dromen, natuurelementen, kortom het andere onbekende. Ik ga de dialoog en de confrontatie ermee aan en laat me leiden door hun, soms pijnlijk rake, wijsheden.  

Voor mij zijn het richtingaanwijzers achter het tastbare, het voor de hand liggende. Ik geef me eraan over om richting in het leven te ontdekken. Soms mag ik dit ook zien bij en voor anderen gewoon door te luisteren en te kijken, en te verbinden. 

En sinds kort voel ik me vrij genoeg om het te delen. Het aan te reiken zonder het in te vullen. Want alleen degene waarvoor het beeld of de wijsheid bedoeld is kent de betekenis. Max. 11 deelnemers

You may say I’m a dreamer
but I’m not the only one.
nasa-53884-unsplash.jpg