Gratis e-book: Stel je eigen waardenplan op

Hoe je het ook draait of keert, ondernemen doe je in de eerste plaats voor jezelf. En als je jezelf als een ondernemer met een missie aanschouwt dan doe je het omdat je een allesoverheersend verlangen voelt om jezelf en je missie in de wereld te zetten. Iets wat bijna onmogelijk is als je voor een baas blijft werken.

Maar je doet het ook omwille van andere verlangens, behoeften die je wenst te vervullen. Zoals meer tijd spenderen met je kinderen bijvoorbeeld, of de vrijheid hebben om veel te kunnen reizen, of de ruimte hebben in je agenda om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Dit zijn je persoonlijke waarden en deze zijn voor iedereen verschillend.

Vooraleer je het weet staat je agenda echter zo vol dat je op automatische piloot je onderneming (en jezelf) draaiende houdt. De dingen die je voor ogen hield bij de start van je ondernemerschap zijn onder de noemer ‘ooit’ beland en je lijkt vast te zitten in een nieuwe ratrace.

Of

Je doet alles zoals het volgens de businessguru’s en marketingexperts hoort en toch stroomt je onderneming niet. Waardoor je onder constante (financiële) druk staat en de fun er voor jou eigenlijk helemaal af is.

In beide situaties werd iets heel belangrijk vergeten, namelijk trouw blijven aan jezelf en je eigen waarden.

Om exact deze reden schreef ik dit e-book, dat eigenlijk meer een werkboek is. Ik ben er immers oprecht van overtuigd dat jij deel uitmaakt van een nieuwe generatie ondernemers die de wereld ten goede zal veranderen. En dat jouw beste (en enige) successtrategie hierin is trouw blijven aan jezelf.

Untitled design (2).jpg

Trouw blijven aan jezelf is je beste successtrategie.

Een levenslange strategie voor succes

Het is belangrijk om dit werkboek minstens 1 keer per jaar in te vullen (beter nog elk half jaar).

Je kerngevoelens en waarden kunnen namelijk behoorlijk snel veranderen. Bijvoorbeeld omdat je zelf bent geëvolueerd (wat ondernemers met een missie nu eenmaal sterk doen!) of omdat er situaties of omstandigheden in je leven zijn veranderd.

Trouw blijven aan jezelf en je eigenheid draait immers niet om de  persoon die je gisteren was, maar om de persoon die je vandaag bent en morgen wilt zijn. Leer je (ondernemers)keuzes af te stemmen op wie je nu bent en wat er NU in je leven leeft.

Opbouw:

In deel I stel je (opnieuw) jouw missie scherp en maak je een missie-manifest. Daarna breng je jouw persoonlijke ondernemerswaarden in kaart.

In deel II bekijk je welke gevoelens er achter deze waarden schuilgaan en leer je voor jezelf het onderscheid te maken tussen ondernemen vanuit vertrouwen en ondernemen vanuit angst.

In deel III stel je je eigen definitie van overvloed op en ontdek je wat jij specifiek nodig hebt om je rijk en succesvol te voelen.

In deel IV is het tijd om verbanden te leggen en ga je effectief jouw waardenplan opstellen.

Als laatste toets je in deel V je (huidig of toekomstig) ondernemersaanbod af aan je waardenplan en stuur je waar nodig bij. Je stemt je ondernemerschap concreet af op wie je bent en op wat je nodig hebt om te floreren.

 

Het enige dat je daarna nog rest is je vernieuwd aanbod naar buiten brengen en de inzichten uit dit e-book effectief toepassen in de praktijk.

Gratis:

Je kunt hieronder het e-book ‘Stel je eigen waardenplan op’ helemaal gratis downloaden!

Heb je vragen over dit e-book, stuur me dan gerust een mailtje op hallo@miekelannoey.com.

WAARDENPLAN (1).jpg