Surf Your Way Out

De Surf Your Way Out weken worden gekenmerkt door twee woorden:

TRANSFORMATIE & PLEZIER!

Mensen komen als herboren terug en hun leven begint opnieuw te stromen!

‘Playing is necessary medicine for the soul sickness and stress-related illnesses.’
surffff.jpg

het surf your way out programma

Ontdek de helende en transformerende kracht van water tijdens de Surf Your Way Out week.

Het programma bestaat uit vier elementen:

Surflessen:

‘When you want something you've never had, you have to do something you've never done.’

Leren surfen werkt verkwikkend en brengt de speelsheid en het kind in jou weer naar boven. Surfen haalt je uit je comfortzone en doet je inzien dat er niets gebeurt zolang je niet eerst zelf in beweging komt. Surfen vormt hierdoor een krachtige katalysator tot authentieke verandering. Je vindt de moed en het (zelf)vertrouwen om op jouw eigen unieke manier te surfen op de golven van het leven.

Leren surfen brengt je leven letterlijk en figuurlijk in beweging!

WARNING! Learning to surf my cause the effect of experiencing tremendous amounts of joy, enthusiasm and happiness!

Oceaantherapie:

‘Metaphorically we step from the beach into the currents of our lives’.

In de interactie met de golven leer je heel wat bij over jezelf en jouw manier van in het leven staan. De zee houdt je een spiegel voor en reflecteert je gedragspatronen. Deze weerspiegeling daagt je uit tot groei en het overstijgen van je realiteit.

Je komt jezelf meermaals tegen, wat zorgt voor tastbare leermetaforen. Metaforen reiken verder dan mentale inzichten omdat ze rechtstreeks spreken tot de ziel.

In the ocean you can learn more about yourself than in any classroom! Every wave holds the potential to become your teacher.

Symbolische rituelen:

‘The ocean has the capability of bringing you closer in contact with yourself. And inside yourself is where all the answers are stored, waiting to be discovered.’

Door middel van diepgaande rituelen, symbolische handelingen en spirituele natuurbeleving connecteer je met je eigen natuur en kom je dichter bij de essentie.

Je wordt innerlijk opgeschoond door een volgend laagje in je transformatieproces af te pellen. Alles wat je niet langer dient, wordt afgegeven aan de oceaan.

Door blokkades op te lossen in jezelf, kan de levensenergie weer volop stromen.

sea-2595555_1920.jpg

Groep gelijkgestemden:

Tijdens de Surf Your Way Out week ervaar je de kracht van een gelijkgestemde groep, waarin je gewoon jezelf mag zijn. In een ontspannen, ongedwongen sfeer worden lief en leed op een veilige manier gedeeld. Het is opvallend hoe op korte tijd een gevoel van samenhorigheid ontstaat tussen de deelnemers. Er vinden kwetsbare uitwisselingen en verrijkende gesprekken plaats maar er wordt ook intens gelachen en veel plezier gemaakt.

Je ervaart opnieuw de lichtheid van het bestaan!

transformatieprogramma

Het Surf Your Way Out transformatieprogramma dat naast de surflessen plaatsvindt, bestaat uit 5 groepssessies.

Het eerste groepsmoment dient om kennis te maken met elkaar, verbondenheid te creëren en bewust intenties uit te zetten voor de komende week.

De rituelen tijdens de tweede sessie nodigen je uit om de emotionele ballast en oude verhalen die je met je meezeult los te laten en je ware zelf te vernieuwen.

Tijdens een oude Hawaïaanse ceremonie op het water nemen we op een liefdevolle manier afscheid van ons oude zelf en verheugen we ons dankbaar op wat komt.

Op de vierde dag geef je jezelf al spelend in het zand de toestemming om op te klimmen op de vibrationele ladder en zo een nieuwe realiteit mogelijk te maken.

De laatste dag word je ondergedompeld in de oceaanmeditatie, connecteer je met je innerlijke deining en leer je technieken om de helende en transformerende kracht van water in je dagelijks leven toe te passen

We sluiten af met het maken van ons eigen flesje intentiewater, je ervaart tijdens dit proces hoe gebundelde gedachtekracht een vloedgolf van energie veroorzaakt en een positief rimpeleffect in beweging zet.


Voor wie

'You're never too old to start. It's a lifetime sport that brings incredible amounts of humbleness and happiness and exposure to nature.'

Ben je ouder dan 28 jaar? Klaar om een volgend laagje in je transformatieproces af te pellen en dichter bij je ware natuur te komen?

Dan is de Surf Your Way Out week iets voor jou!

Lees hier de ervaringen van vorige deelnemers.

guy-kawasaki-668848-unsplash.jpg
It’s about more than just surfing. It’s about finding that one thing in life that sets you free.

de effecten van surfen

Surfen is een intensieve fysieke activiteit die - net als het leven - vraagt om geduld, doorzettingsvermogen, timing en actief engagement. De sport wordt beoefend in een pure, verkwikkende maar ook onvoorspelbare en oncontroleerbare omgeving, de zee.

Surfen combineert de positieve effecten van de elementen beweging, natuurlijk (zon)licht (‘hallo vitamine D’), zeewater en zeelucht. Dit stimuleert het immuunsysteem, bevordert een gezond slaappatroon, ondersteunt biologische processen zoals stofwisseling en circulatie en betekent een weldaad voor de spieren, gewrichten en huid. Dat surfen goed is voor je lichamelijke gezondheid staat dus vast.

De heilzame effecten van surfen op de mentale of psychische gezondheid zijn minder bekend. Nochtans maakt surfen in Californië deel uit van het therapieprogramma bij onder meer posttraumatische stressstoornissen en verslavingen en wordt surfen in bepaalde regio’s in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk op doktersvoorschrift gegeven bij angst- en stemmingsklachten en gedrags- en ontwikkelingsproblemen.

Surf Your Way Out zet surfen in als middel om opnieuw in contact te komen met je ware natuur. Het effect is dat surfen zowel jou als je leven letterlijk en figuurlijk in beweging brengt.

Surfing creates a new sense of purpose and passion for life.

In deze tijd van verstedelijking, verkeerslawaai, prestatiedruk en multitasking, waarin overstimulatie de nieuwe status quo van ons brein en onze zintuigen is geworden, biedt surfen meer dan ooit een welkome ontsnapping. Dit heeft een reden, of liever, meerdere redenen. In een natuurlijke omgeving, zoals op het strand, komt ons brein tot rust, herstellen cognitieve functies zich en doen onze zintuigen weer waarvoor ze bestemd zijn.

Surfen brengt ons brein in een ontspannen maar gefocuste staat, vergelijkbaar met een meditatieve toestand. Het geluid van de golven en de weidsheid van het landschap brengen rust, maar tegelijkertijd ben je alert en volledig in het moment aanwezig, je wilt immers voorbereid zijn op de volgende golf. Wie aan yoga, meditatie of een vorm van mindfulness doet weet dat dit een positieve invloed heeft op je mentale productiviteit. Het brengt je in een staat van flow: inspiratie en creativiteit stromen, nieuwe inzichten ontstaan, je concentratie en (zelf)bewustzijn nemen toe. Dit verbetert je prestaties en effectiviteit en dus ook je persoonlijk en professioneel succes. Door te surfen gebeurt hetzelfde.

Gefocuste maar ontspannen tijd in de natuur geeft onze vermoeide (vaak uitgeputte) frontale hersenkwab, meer bepaald de prefrontale cortex, die instaat voor executieve functies zoals cognitieve controle, beoordelings- en probleemoplossend vermogen, besluitvorming, planning, selectieve aandacht en het beheersen van gedrag en emoties, een rustpauze en activeert andere delen van ons brein die geassocieerd worden met positieve gevoelens en compassie.

salty.jpg

Tijdens het surfen komen feelgood neurotransmitters vrij in het lichaam zoals dopamine, adrenaline en endorfine, deze zorgen voor sensaties van plezier en vreugde, waardoor de stemming verbetert, maar ook voor een gevoel van sereniteit (in surftaal wordt dit ook wel je ‘stoked’ voelen genoemd). Ook het beloningscentrum is actief wanneer je surft, je gaat genieten en ontladen doordat dezelfde mechanismes in werking treden die een rol spelen bij verslaving (gelukkig valt surfen onder de noemer ‘gezonde verslaving’).

Tegelijkertijd zullen stress, spanning, onrust, depressieve en angstige gevoelens afnemen doordat stresshormonen (zoals cortisol) dalen en kunnen pijnen verminderen door het vrijkomen van endorfine.

Hippocrates gebruikte destijds reeds zeewater om het lichaam te revitaliseren bij psychische klachten zoals depressiviteit of overspannenheid (in deze tijd ‘burn-out’ genoemd) en bij reumatische problemen zoals rugklachten.  Hij geloofde sterk dat de oorsprong van vele ziekten kon gewijd worden aan verwijdering uit de natuur. Surfen kan dan ook als een gratis vorm van therapie of natuurcoaching beschouwd worden. Bovendien leer je in de golven heel veel bij over jezelf en het leven, de metaforen die je tegenkomt in zee kunnen je helpen bij het surfen op de golven van het leven (= oceaantherapie).

The ocean is like a doctor,
always at his desk,
ready to heal you
from the moment you step inside.

Surfen is een erg genietbare maar ook licht stresserende ervaring, in zulke omstandigheden is ook de neurotransmitter oxytocine aan het werk, deze stelt de sociale instincten van het brein scherp, activeert het verlangen naar sociale contacten, verbetert empathie en vergroot de bereidheid om elkaar te helpen en te steunen.

Surfers ervaren daardoor meer sociale verbondenheid en verbondenheid met de natuur, zijn vaker geëngageerd in compassievolle activiteiten en pro-sociale doelen en dragen zo bij aan gelukkigere gemeenschappen.

Wetenschap toont immers aan dat de hoeveelheid persoonlijk geluk die je ervaart zich naar buiten verspreidt en niet alleen de mensen die je kent aantast, maar verder stroomt naar hun families, vrienden, vrienden van hun vrienden, werkomgeving en gemeenschap. Surfen creëert een positief rimpeleffect.

Lees hier de ervaringen van de deelnemers.

beach-1850895_1920.jpg